dijous, 25 d’octubre del 2012

Ai! L'amor romàntic.

Romeu i Julieta

És una tragèdia escrita per William Shakespear.
Aquesta tragèdia es sitúa a Verona,on viuen dues famílies que viuen en una enamistat, els Montesco i els Capuleto.
En Romeu, fill dels Montesco es cola a un ball organitzat per els Capuleto on coneix a Julieta, la filla d'aquests. Els dos fills de les families rivals s'enamoraren a  l'instant.
Van contraure matrimoni en secret ja que sabien que els seus pares s'oposarien als seus sentiments.
Romeu després de passar una trifulca i perdre el seu millor amic i matar al seu assasí, és condemnat al deterrament o a la mort. El protagonista asustat decideix fugir a Mantua després de veure per últim cop a Julieta.
El compte Paris va demanar la mà de Julieta i li va ser concedida. La noia s'hi nega i va a demanar ajuda per marxar de la ciutat però li aconsellen que accepti el casament i el Fray Llorenç li entregaria un petit pot amb un elixir que faria que semblés que estava morta. El pla era que se'l prengués la nit anterior al casament i que tot seguit es llevaría elmatí següent acompanyada del Fray i de Romeu.
El Fray va enviar un missatger a Romeu perquè anés a buscar a la Julieta al moment de despertar, malauradament, el missatger no va trobar a Romeu perquè el criat de l'enamorat l'havia avisat de que Julieta havia mort i va sortir inmediatament cap a Verona.
Romeu es trobà a Paris, el promès de Julieta, que anava a posar flors a la difunta. El compte es va indignar quan va veure a Romeu i van iniciar una baralla en la qual va vèncer el jove. Romeu es va acostar a Julieta, la va besar per últim cop i va pendre verí, el que va fer que morís.
Julieta es desperta i veu al seu enamorat mort, així que agafa el punyal del mateix i es suicida.






Babi i Step ( A Tres Metres Sobre el Cel )

Aquesta història d'amor pertany a la novela anomenada "A tres metres sobre el cel" escrita per Federico Moccia.
Babi, una noia de clase alta, va conèixer a l'Step per casualitat. Al principi no el suporta ja que el noi és un amant de la violència i els mals modals, però a poc a poc , gràcies a una seva amiga que manté una relació amb el millor amic de l'Step va entrant a l'ambient del jove, és a dir, en el món de les motos i la delincuència.
Babi i Step finalment s'acaben enamorant i en aquest temps que estàn junts viuen el millor de les seves vides i l'Step mica en mica va abandonant el món en el que estava ficat.
Finalment, l'història no acaba bé. La Babi decideix deixar a l'Step per alguns motius ,com per exemple, robar el gos d'una professora de la noia perquè no aprova la seva assignatura i per ficar-se en alguna baralla. 
Després, l'Step per disculpar-se i reconquistar-la va a la seva festa dels divuit anys on acaba barallant-se amb un noi que va derrera la Babi, així que aquesta decideix no perdonar-lo de cap manera.
Al final van acabar separats sense saber res l'un de l'altre.






Eco i Narcís

Eco era una ninfa a la que Zeus va demanar que entretingués a Hera mentrestant que ell estava amb les seves amants. Quan Hera se'n va enterar va condemnar a Eco a repetir el final de les frases i no poder dir res més, i ella molt trista va decidir amagar-se a una cova.
Narcís era un noi que quan va néixer, Tiresies va predir que si mirava el seu reflex moriría.

Narcís passejava molt sovint pel bosc, i un dia va arribar a la cova on hi havia Eco, i aquesta es va enamorar de la seva ballesa i va començar a seguir-lo sempre que sortia a passejar pel bosc. Un dia el noi la va descobrir i ella, degut a la maledicció que li havia estat otorgada, només podia repetir el final de les paraules, així que va planejar una estratègia per dir-li que l'estimava a través dels animals del bosc, però Narcís va enriure-se'n d'ella i degut a això, Eco va tornar a dins de la cova i no sortir mai més.

Nèmesi va veure el que havia passat i li va semblar molt malament el que havia fet Narcís, així que va decidir castigar-lo: un dia li va infundar tanta sed que Narcís es va acostar al riu a beure aigua, però al inclinar-se, va veure el seu reflex i la seva bellesa el va deslumbrar tant que va caure al riu i es va afogar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada