dijous, 25 d’abril del 2013

Els cicles narratius d'Anglada

Avui tractarem els cicles narratius de Maria Àngels Anglada.

Anglada no va fer una classificació cronològica de la seva obra, sinó que la va fer per temes. Així, trobem quatre cicles temàtics, un d'ells només format pel conjunt de contes breus.
 
1."Trio de Mitilene": Hi trobem les novel·les "Viola d'amore", "Artemísia" i "El violí d'Auschwitz". En aquest cicle, l'autora vol destacar dos elements: la música i el món clàssic.

2."Dues planes": Hi trobem "Les Closes", "Flors per a Isabel", "No em dic Laura" i "L'agent del rei". Aquí el que pretèn destacar són les comarques de Vic i l'Empordà.

3."Mediterrànies": Hi trobem "Quadern d'Aram", "També a tu", "Cleanòrides" i "Sandàlies d'escuma". L'elements fonamental d'aquest cicle és la Mediterrània en tota la seva extensió.

Pot sorprendre que Anglada no inclogués dins el mateix grup "El violí d’Auschwitz" i "Quadern d’Aram", dues obres que parlen del genocidi i que van ser escrites l’una darrere l’altra. No obstant, no són cicles tancats, ja que podem trobar referències creuades entre El Violí d’Auschwitz Quadern d’Aram.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada