divendres, 26 d’abril del 2013

Heu llegit la novel·la? Sí oi?

En aquest post farem el recorregut que segueix l'Aram i la Marik, un camí amb molts obstacles però amb una recompensa final. Podreu seguir el viatge a través del mapa.



Capítol 1: La narradora viatja a Rodes i decideix que escriurà una novel·la sobre el genocidi del poble armeni. Els lectors són informats de l'existència d'un document manuscrit que explica l'història de Marik i d'Aram i de quina manera en va arribar una còpia a la narradora.


Capítol 2: Trobem la presentació de dos personatges anomenats Aram i Iorgos, mentre bussegen pel Mediterrani. La narradora proposa fer marxa enrera en el temps amb la finalitat de que els lectors puguem conèixer més coses sobre els dos personatges.

     1.Trebisonda (Armènia)
     2. Van-llac: monestir de Narek (Armènia)
     3. Igdir (Armènia)
     4. Echmiadzin (Armènia)
     5. Jerevan (Armènia)
     6. Port de Pireu (Grècia)

Capítol 3: Aram i la seva mare es troben a Atenes, sobrevivint com poden. Aram té quinze anys i sovint pateix malsons. Ell recorda la bona vida que tenia quan era un infant a Trebisonda i també el viatge al monestir de Narek. Aram i Iorgos es conèixen i els comença a unir un víncle d'amistat.



    7. Atenes (Grècia)
    8. Illes Ciclades (Grècia)
    9. Patràs (Grècia)
    10. Illa d'Ítaca (Grècia)
    11. Illes Jòniques (Grècia)

Capítol 4: Aram i Marik són al vaixell que els portarà cap a Marsella. El jove recorda com van arribar a casa de Grigor, un cosí de la seva mare que vivia en un poble a propo del llac Van, i com van haver de marxar-ne poc després d'haver-s'hi instal·lat. També recorda els preparatius i la fugida cap a Ezmiadzin, de la qual en destaca el robatòri dels cavalls.
    12. Corint (Grècia)
    13. Bríndisi (Itàlia)
    14. Gènova (Itàlia)

Capítol 5, 6 i 7: Es troben a Marsella on finalment s'instal·len Aram i Marik per viure. Allà hi ha una petita comunitat d'Armènis amb els quals fan alguns lligams. Serà allà on Marik es casarà de nou i Aram es casarà amb la germana de Iorgos.
    15.Marsella (França)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada